Veckan som varit

Vilken konstig vecka det har varit, eller?! Jobba några dagar, ledig 1 dag, jobba 1 dag till och sen helg. Väldigt skönt men det blir lite konstigt i huvudet. Jag kan inte en börja beskriva hur skönt det är att inte behöva jobba helger eller kvällar. Min sömn var rätt förstörd under februari, mars och april. Det fanns liksom ingen rutin alls och jag kunde ligga vaken under de mest konstiga tiderna. Redan efter 2 veckor med "normala" tider och rutiner så märker jag redan skillnad. Jag sover mycket bättre, somnar snabbare på kvällarna och det är lättare att vakna på morgonen. Så skönt och rena rama lyxen för någon som jobbar i hotellindustrin. 
 
I torsdags när jag var ledig tog jag det bara lugnt, fixade lite hemma, låg och läste i parken osv. I fredags var det jobb och middag med Camille på kvällen. I lördags gjorde jag bara massa ärenden, handlade mat på bondens marknad på torget och på saluhallen. Älskar att göra sådant men känns sånt som slöseri när jag bara lagar mat till mig själv men idag skulle jag bjuda på mat så kostade på mig litegranna. På lördag kväll kollade jag på några avsnitt av en serie, målade naglarna och hade ett litet hemmaspa i badrummet. (Måste passa på när supermario inte är hemma!) Idag hade jag städdag hemma + lyssna-på-musik-så-högt-som-möjligt-dag. Men det hör liksom ihop med städandet, tror dock inte att mina grannar gillar mig. I Tyskland tar de söndag på största allvar, om man tvättar eller går och slänger sopor på en söndag så får man lite onda blickar eftersom det ska vara en vilodag egentligen. Men vad ska man annars göra på en söndag? Det finns bara så många timmar man kan fika innan det blir lite långtråkigt. Det är väl mitt eget val om jag vill köra en släng tvätt därimellan eller inte?!?! 
 
Nu under kvällen bjöd jag iallafall mitt ständiga sällskap Robin på middag. Jag gjorde sån himla god mat (om jag får säga det själv) med en förrätt av rökt lax, endiver, salladslök, apelsin, bacon och citron. Det är ett recept från mat-tina och googlar man på det kommer det upp direkt. Det är en sån otippad kombo men riktigt riktigt god så testa testa! Sen blev det ugnsbakad potatiskompott med grönsaker, olivolja och timjan serverad med kotlett och mammas såsrecept som gick hem hos min "publik"! Jag trodde aldrig jag skulle tycka att det är roligt att laga mat men det har liksom vuxit fram på sistone. Är man släkt med Gunilla och Peter Evertsson så kommer väl det naturligt antar jag? 
 
Så, det var allt för den här helgen! puss och kram 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0